Individualno psihološko svetovanje

Je smisel življenja, da odkljukamo ta ali oni cilj?

Da preživljamo ali živimo?

Smo realizirali svoj polni potencial in uživamo življenje?

Smo pomirjeni s sabo, z drugimi in s svetom?

Kaj pa zadovoljstvo, sreča? Kdaj tudi brez razloga?

Se čutimo poklicno, partnersko, družinsko, družbeno in osebno izpolnjene?

Kako zmanjšati razliko med tem »kaj je« in med tem »kaj bi«?

 

 

Ljudje se ne odzivamo na dogodke, ampak na to, kako si jih razlagamo. Kako interpretiramo zunanjo stvarnost, kakšen pomen in pomembnost ji pripisujemo, je odvisno od našega znanja, privzetih vzorcev in prepričanj.

 

Vsi imamo svojo »psihološko prtljago«, ki jo nosimo skozi življenje. Včasih je uporabna, velikokrat pa tudi ne. Vsi si tudi želimo biti srečni. In zakaj nam to vedno ne uspe?

 

Psihološko svetovanje je namenjeno vsem, ki si želite olajšati prehod skozi težavnejše situacije v življenju. Ogromno stresa in notranjih stisk pa nam lahko povzročajo tudi težave vsakdanjika. Zaradi čustvene vpletenosti ne vidimo enostavnih rešitev, vse se zdi težko in brezizhodno.

 

Ni vam potrebno trpeti in ni se vam treba soočati s težavami sami.

 

Profesionalno psihološko svetovanje je proces, v katerem dosežete globlje plasti vaše osebnosti, ozavestite svoje nefunkcionalne vzorce in omejujoča prepričanja ter zgradite nove, bolj učinkovite vzorce mišljenja, čustvovanja in vedenja. Psihološko svetovanje ni iskanje rešitev namesto vas, temveč je podpora in spodbuda, da sami zbudite vire moči v sebi. Bistvo svetovalnega procesa je varen, zaupen, spoštljiv in podporen odnos.

 

Da premagamo težka obdobja ali pa zgolj presežemo eksistencialno praznino vsakdanjika, pogosto potrebujemo samo pogovor z nevtralno, strokovno podkovano ter etično osebo.

 

Poskrbite zase in dvignite kvaliteto svojega življenja.

 

Ni nam namenjeno trpljenje, ampak smeh in učenje.